top of page
Bilde
Sten
Stenens betydning
Forekomster
Agate

Agate finnes i flere farger. Navnet kommer fra Achates, som i antikken var et navn for den Sicilianske elva Dirillo, hvor den greske filosofen og naturforskeren Theophrastus fant slike steiner. Agate betyr også "god" og "ærbar". 

Agate sies å være en "grounding stone" med en langsom og solid energi som virker helbredende. Den som bærer en agate føler seg fort litt mer balansert, litt mindre bekymret og litt mindre opptatt av detaljene, sies det. Altså en ekte "chillout"-sten.

Større Agat-funn i Brasil, India, Egypt, Skottland, Uruguay og Finland.
Akvamarin

Akvamarin kommer fra latin og betyr "Sjø vann". De gamle romerne trodde at akvamarin ville beskytte mot alle farer mens de var på sjøen. De trodde også at stenen ga energi til de som var late. Den bidrar til å gi renhet, klarhet og bedre humør. USA, Colombia, Brasil og Afrika.
Amazonitt

Amazonittkrystallet, kjent som "håpets sten", omfavner vannets flytende energi og leder deg til å overvinne hindringer og utfordringer ved å erstatte lavere vibrasjonsenergi med positivitet, optimisme og håp.

Større forekomster i USA, Ural, Madagaskar, Namibia og India, men også i Evje i Agder.
Ametyst

Ametysten er en sterk og beskyttende stein, den beskytter fra alle former for negativ energi. Stenen gir ro i sjelen. Noen mener at ametysten beskytter den som bærer den mot alkoholens skadelige virkninger. Ametyst er lykkestein for februar.

Større funn i Brasil og Uruguay, men finnes også flere steder i Norge.
Aventurin

Aventurin er en ugjennomsiktig, halvklar kvarts som ble oppdaget rundt 1700-tallet. Navnet kommer fra italienske a ventura som betyr av en tilfeldighet. ​ Gamle sagn forteller at grønn aventurin er en pengesten.

 

Tiltrekker god helse, fornyelse og suksess til den som bærer stenen.

Grønn aventurin finnes som regel i India. Gule og rødbrune finnes i Brasil, Chile, Russland og Spania.
Bronzit

Bronzit er en jernholdig, beskyttende krigersten, som øker selvtilliten og bringer mot til å gjennomføre konkrete handlinger. Bronzit beskytter psyken og bidrar til at man ikke "tenner på alle plugger", men beholder roen i intense situasjoner. 

 

Fargen er nydelig, som en varm mørk sjokolade. 

India, Sri Lanka, Sør-Afrika, Tyskland, Østerrike, Grønland, Norge, Finland og USA.
Citrine

Citrine er en manifestasjonskrystall som kan motivere deg, samt gi optimisme og munterhet. Man skal si sine manifestasjonsønsker til stenen, og så bære stenen med deg til ønskene er oppfylt.


Flere steder, blant annet Frankrike, Storbritannia, Russland, Madagaskar, Burma, Spania, USA og Brasil.
Ferskvannsperler

Perler indikerer uskyld og tro. Man kan bruke ferskvannsperler for å styrke sin personlige integritet og oppriktighet. Disse perlene er også nyttig mot  høyt blodtrykk og svimmelhet, samt raskere helbredelse av ytre sår. 

Kina i hovedsak, og noe i Japan og USA.
Fluoritt

Fluoritt fra latin betyr: ”å strømme”. Stenen skal åpne ditt "tredje øye" og gjøre deg mer åpen og mottakelig for en spirituell utvikling. Fargevariasjoner i fiolett, grønn, gul, blå, rosa og purpur. I UV-lys vil stenene bli selvlysende. 

I hele verden, men spesielt i Russland, Østerrike, Spania.
Granat

Granaten vi bruker her i BOABON er brunrød og steinene er litt tunge. Granat er en stein av fornyelse og utholdenhet, den sikrer vennskap og troskap. Det sies å være stabiliserende ved at det kan få orden på kaos, enten psykisk eller fysisk. Granat er også en av 12 "birthstones" og representerer måneden januar.


Granat finnes flere steder, blant annet i Norge.
Hematitt

Hematitt sies å virke stabiliserende, og skal gi mot og styrke. Steinen vibrerer sterkt på base- eller rotchakraet og er derfor også kjent for sin smertelindring. 

Funn over hele verden, som regel i nærheten av stillstående vann eller varmekilder.
Jade

Rød jade er en sten som bringer frem styrke. Den fordriver frykt, bekymringer og tvil som holder en tilbake, og oppfordrer til å iverksette tiltak. Jade er i tillegg kjent for å være stenen for hell og lykke. 

Jade finnes hovedsakelig i  Kina, Burma og Mellom-Amerika. 
Jaspis

Ordet Jasper (eller Jaspis på norsk) kommer fra latin iaspis som opprinnelig betyr «fargeflekket stein». Jaspis er kjent for sin beskyttende energi, og er en stein av mildhet, komfort og avslapning. Jaspis blir ofte kalt for "The Nurturing Stone" og "The Earth stone".

Funn over hele verden
Kvarts med turmalin

Turmalin bærer en konstant elektrisk ladning på 0.06mA, som er grunnen til at tourmaline fortsatt kalles "den elektriske stein ".

Bær tourmalin når du er i godt humør, da forsterkes den energien – og ikke bær tourmalin hvis humøret er på bånn…da forsterkes det også.

Funn over hele verden
Lapis

Lapis, eller Lasurstein, har blitt verdsatt siden antikken for sin dypblå farge og er mye brukt som smykkestein. Lapis skal gi mental klarhet, selvtillit og selvsikkerhet. Den gir indre styrke og ro, hjelper mot depresjon og styrker immunforsvaret.

De eldste funnene er fra Afghanistan
Larimar

Stenens nydelige farge minner om vannet i Det karibiske hav, der den ble funnet. Larimar sies å hjelpe for å løse opp emosjonelle barrierer og å frigjøre negative følelser og sinte og bitre tanker.

Den Dominikanske republikk
Lavasten

Lavasten er den svarte og porøse steinen som dannes fra lava under visse forutsetninger. Det karakteristiske ved lavastein er å gi oss ilden og kraften tilbake, den styrker mennesker som går gjennom endringer og som trenger å gi slipp på det gamle og motta det nye.Fra lava flere steder i verden.
Mahogny obsidian

Obsidian er en "grounding stone", som også inneholder et element av ild. Det er nyttig for å utvikle styrken som trengs for å stå for egne overbevisninger. Mahogany obsidian har en mild energi som vil styrke og beskytte sin eier.

De eldste funnene er fra Afghanistan
Morganite

Morganite er en hjertechakra-stein og bærer energien fra guddommelig kjærlighet og medfølelse. Energien fra denne stenen hjelper særlig mot stress. 

To hovedfunnsteder i Brasil og Madegaskar. Morganite er mer sjelden enn diamanter.
Onyx

Onyx er kjent for å separere. Den kan hjelpe med å frigjøre negative følelser som sorg og smerte, og til å ende ulykkelige eller belastende forhold. Onyx styrker selvtilliten, og gjør det lettere å oppnå suksess på materielle mål.

Onyx forekomstene finnes i land over hele verden , inkludert Argentina , Australia , Brasil , India , Botswana , Madagaskar , Mexico, Myanmar, Pakistan , Sri Lanka , Uruguay og USA.
Rhodonitt

Rhodonitt er en sterk "hjerte-energi" og stimulerer til akseptanse, tilgivelse og ubetinget kjærlighet til andre. Steinens energi sies å hjelpe deg med forhold. Rhodonitt balanserer følelser og roer deg ned.

Flere steder, blant annet Russland. Mineralet er sjeldent i Norge.
Rosenkvarts

Rosenkvarts kalles for kjærlighetsstenen fordi den har en fredelig og kjærlig energi som gir gode følelser. Stenen hjelper mot dårlig energi og vibrasjoner, også mot skadelig stråling fra miljøet, tv, mobil og data. 

Rosenkvarts forekommer i Norge spesielt på Sørlandet og på Sørøya i Finnmark.
Sodalitt

Sodalitt har en nydelig blå farge, litt spraglete og kan minne om lapis. Dette er en sten som  påvirker hals-chakraet. Har du problemer med sår hals ELLER å uttrykke dine meninger, så vil sodalitt hjelpe.  

Størst forekomst i Brasil.
Solsten

Dette er en sten for ledere – for personlig styrke og bevissthet. Solsten reflekterer lysets kvaliteter, den bringer med seg åpenhet, velvilje og varme, samt styrke og mental klarhet. Solsten er kjent som en gledens stein, den gjenoppretter nytelsen av livet og gir en følelse av overflod.

Mange funn i Norge!
Swarovski krystaller

Swarovski krystall består av naturlige mineraler og kvarts som er smeltet sammen i en prosess perfeksjonert av Swarovski i mer enn 100 år. 

Oppfunnet av Daniel Swarovski
Topas

Topas er et krystallmineral som ofte er benyttet til smykker. Den fremhever det sosiale, medmenneskelige i den som bærer stenen. Ypperlig dersom du skal være vertinne for et selskap. 

Funnet i Minas Gerais i Brasil
Unakitt

Unakitt kalles for "The worry stone" - da dens energi skal kunne berolige den som bekymrer seg. Stenen fjerner blokkeringer fra hjerte-chakraet, og hjelper på humøret når du føler deg nedstemt eller bekymret. 

Flest funn i USA, men også i Sør-Afrika, Brasil,Kina og Australia.
bottom of page