Agate

Større Agat-funn i Brasil, India, Egypt, Skottland, Uruguay og Finland.

Agate finnes i flere farger. Navnet kommer fra Achates, som i antikken var et navn for den Sicilianske elva Dirillo, hvor den greske filosofen og naturforskeren Theophrastus fant slike steiner. Agate betyr også "god" og "ærbar". 

Agate sies å være en "grounding stone" med en langsom og solid energi som virker helbredende. Den som bærer en agate føler seg fort litt mer balansert, litt mindre bekymret og litt mindre opptatt av detaljene, sies det. Altså en ekte "chillout"-sten.

Akvamarin

USA, Colombia, Brasil og Afrika.

Akvamarin kommer fra latin og betyr "Sjø vann". De gamle romerne trodde at akvamarin ville beskytte mot alle farer mens de var på sjøen. De trodde også at stenen ga energi til de som var late. 

 

Akvamarin er en sten med en lett og klar energi. Den bidrar til å gi renhet, klarhet og bedre humør. 

Ametyst

Større funn i Brasil og Uruguay, men finnes også flere steder i Norge.

Ametysten er en sterk og beskyttende stein, den beskytter fra alle former for negativ energi. Stenen gir ro i sjelen. 

I kristen tro har man knyttet stenen til altervinen som symboliserer Jesu blod. Denne tradisjonen tro, mener man at ametysten beskytter den som bærer den mot alkoholens skadelige virkninger. Ametyst er lykkestein for februar.

Aventurin

Grønn aventurin finnes som regel i India. Gule og rødbrune finnes i Brasil, Chile, Russland og Spania.

Aventurin er en ugjennomsiktig, halvklar kvarts som ble oppdaget rundt 1700-tallet. Navnet kommer fra italienske a ventura som betyr av en tilfeldighet. ​ Gamle sagn forteller at grønn aventurin er en pengesten.

 

Tiltrekker god helse, fornyelse og suksess til den som bærer stenen.

Bronzit

India, Sri Lanka, Sør-Afrika, Tyskland, Østerrike, Grønland, Norge, Finland og USA.

Bronzit er en jernholdig, beskyttende krigersten, som øker selvtilliten og bringer mot til å gjennomføre konkrete handlinger. Bronzit beskytter psyken og bidrar til at man ikke "tenner på alle plugger", men beholder roen i intense situasjoner. 

 

Fargen er nydelig, som en varm mørk sjokolade. 

Ferskvannsperler

Kina i hovedsak, og noe i Japan og USA.

Perler indikerer uskyld og tro. Man kan bruke ferskvannsperler for å styrke sin personlige integritet og oppriktighet.  

Disse perlene er også nyttig mot  høyt blodtrykk og svimmelhet, samt raskere helbredelse av ytre sår. 

Fluoritt

I hele verden, men spesielt i Russland, Østerrike, Spania.

Fluoritt fra latin betyr: ”å strømme”. Stenen skal åpne ditt "tredje øye" og gjøre deg mer åpen og mottakelig for en spirituell utvikling. 

Fargevariasjoner i fiolett, grønn, gul, blå, rosa og purpur. I UV-lys vil stenene bli selvlysende. 

Granat

Granat finnes flere steder, blant annet i Norge.

Granaten vi bruker her i BOABON er brunrød. Den ser brun ut innendørs, men når solen skinner på den, ser den gjennomskinnelig rød ut. Steinene er litt tunge. Granat er en stein av fornyelse og energi. Granat kan øke energien til et helt system og revitalisere det. Det sies å være stabiliserende ved at det kan få orden på kaos, enten psykisk eller fysisk. Granat er også en av 12 "birthstones" og representerer måneden januar.

Hematitt

Funn over hele verden, som regel i nærheten av stillstående vann eller varmekilder.

Hematitt sies å virke stabiliserende, og skal gi mot og styrke. Steinen vibrerer sterkt på base- eller rotchakraet og er derfor også kjent for sin smertelindring.

Hematitt er et mineral av typen jernoksid og dannes ofte i nærheten av stillestående vann eller geysirer, men kan også komme fra vulkansk aktivitet. Gråfarget hematitt som knuses gir et rødlig pulver, derav tilnavnet blodsten. I eldre tider kunne greske soldater bruke blodstener som amulett for å stoppe blødning. Forskning har senere påvist mineralets evne i pulverisert form til å bidra til koagulering.

Jade

Jade finnes hovedsakelig i  Kina, Burma og Mellom-Amerika. 

​Rød jade er en sten som bringer frem styrke. Den fordriver frykt, bekymringer og tvil som holder en tilbake, og oppfordrer til å iverksette tiltak. Det er en stein av fysisk vitalitet, styrke og lidenskap.

Jade er i tillegg kjent for å være stenen for hell og lykke. 

Jaspis

Funn over hele verden

Ordet Jasper (eller Jaspis på norsk) kommer fra latin iaspis som opprinnelig betyr «fargeflekket stein». Jaspis finnes i mange nyanser, ofte flekket. Basismineralet er silisiumoksid, men i tillegg har jaspisen flere andre stoff i seg, og det er dette som lager de forskjellige fargeflekkene. Ensfarget jaspis er svært sjelden.

Jaspis er kjent for sin beskyttende energi, og er en stein av mildhet, komfort og avslapning. Jaspis blir ofte kalt for "The Nurturing Stone" og "The Earth stone".

Kvarts med turmalin

Funn over hele verden

Turmalin bærer en konstant elektrisk ladning på 0.06mA, som er grunnen til at tourmaline fortsatt kalles "den elektriske stein ".

Tourmalin er kjent som en lykkesten. Ifølge gamle tradisjoner skal man gni på stenen for hell og lykke. Når Turmalin blir gnidd blir den belastet med magnetisk strøm og energier forsterkes – også energien til den som bærer stenen. Med andre ord: Bær tourmalin når du er i godt humør, da forsterkes den energien – og ikke bær tourmalin hvis humøret er på bånn…da forsterkes det også.

Larimar

Den Dominikanske republikk

Innfødte på den Dominikanske republikk i Karibien trodde steinen kom fra havet og kalte den for The Blue Stone. Miguel Méndez, som gjenoppdaget steinen i 1974, tok sin unge datters navn Larissa og det spanske ordet for hav (mar) og dannet Larimar. Stenens nydelige farge minner om vannet i Det karibiske hav, der den ble funnet.

Larimar sies å hjelpe for å løse opp emosjonelle barrierer og å frigjøre negative følelser og sinte og bitre tanker.

Lapis

De eldste funnene er fra Afghanistan

Lapis, eller Lasurstein, har blitt verdsatt siden antikken for sin dypblå farge og fordi den lett lar seg polere, er den mye brukt som smykkestein. Den er også blitt brukt i mosaikk. De eldste lapis-gruvene finnes i Afghanistan, i provinsen Badakshan. Disse gruvene har blitt drevet i mer enn 6000 år.

Lapis skal gi mental klarhet, selvtillit og selvsikkerhet. Den gir indre styrke og ro, hjelper mot depresjon og styrker immunforsvaret.

Lavasten

Fra lava flere steder i verden.

Lavasten er den svarte og porøse steinen som dannes fra lava under visse forutsetninger. 

 

Det karakteristiske ved lavastein er å gi oss ilden og kraften tilbake, den styrker mennesker som går gjennom endringer og som trenger å gi slipp på det gamle og motta det nye med et åpent sinn.

Mahogny obsidian

De eldste funnene er fra Afghanistan

Obsidian er en "grounding stone", som også inneholder et element av ild. Det er nyttig for å utvikle styrken som trengs for å stå for egne overbevisninger.

Mahogany obsidian har en mild energi som vil styrke og beskytte sin eier.

Onyx

Onyx forekomstene finnes i land over hele verden , inkludert Argentina , Australia , Brasil , India , Botswana , Madagaskar , Mexico, Myanmar, Pakistan , Sri Lanka , Uruguay og USA.

Onyx er kjent for å separere. Den kan hjelpe med å frigjøre negative følelser som sorg og smerte, og til å ende ulykkelige eller belastende forhold. Onyx styrker selvtilliten, og gjør det lettere å oppnå suksess på materielle mål.

Rhodonitt

Flere steder, blant annet Russland. Mineralet er sjeldent i Norge.

Rhodonitt er et roserødt til rødbrunt mineral. Det er et mangansilikat med noe kalsium. Mineralet er mest brukt til prydgjenstander, særlig i Russland.  

 

Rhodonitt er en sterk "hjerte-energi" og stimulerer til akseptanse, tilgivelse og ubetinget kjærlighet til andre. Steinens energi sies å hjelpe deg med forhold. Rhodonitt balanserer følelser og roer deg ned.

Rosenkvarts

Rosenkvarts forekommer i Norge spesielt på Sørlandet og på Sørøya i Finnmark.

Rosenkvarts er en type kvarts i fargen blek rosa. 

 

Rosenkvarts kalles for kjærlighetsstenen fordi den har en fredelig og kjærlig energi som gir gode følelser og kreativitet hos den som bærer den. Stenen hjelper mot dårlig energi og vibrasjoner, også mot skadelig stråling fra miljøet, tv, mobil og data. 

Sodalitt

Størst forekomst i Brasil.

Sodalitt har en nydelig blå farge, litt spraglete og kan minne om lapis. 

 

Dette er en sten som  påvirker hals-chakraet. Har du problemer med sår hals ELLER å uttrykke dine meninger, så vil sodalitt hjelpe. Sodalitt sin energi kan også bidra til å hjelpe med lymfesystemet, rygg og underliv. 

Solsten

Mange funn i Norge!

Solstein ble funnet i sør-Norge, spesielt i Arendal, og var et krystall brukt til å finne solas posisjon på himmelen i overskyet vær. På grunn av solstenes spesielle egenskaper, kunne solen ses gjennom skydekket, og de norrøne sjøfarende kunne måle solhøyden og dermed holde stø kurs.

Dette er en sten for ledere – for personlig styrke og bevissthet. Solsten reflekterer lysets kvaliteter, den bringer med seg åpenhet, velvilje og varme, samt styrke og mental klarhet. Solsten er kjent som en gledens stein, den gjenoppretter nytelsen av livet og gir en følelse av overflod.

Swarovski krystaller

Oppfunnet av Daniel Swarovski

Swarovski krystall består av naturlige mineraler og kvarts som er smeltet sammen i en prosess perfeksjonert av Swarovski i mer enn 100 år. Daniel Swarovski oppfant en automatisk slipemaskin for krystaller på slutten av 1800-tallet og med denne ønsket han å forbedre et allerede godt produkt.

BOABON bruker Swarovski sine små runde krystallperler i flere farger, i tillegg til de blanke, fasetterte og mer kjente krystallperlene.

Topas

Funnet i Minas Gerais i Brasil

Topas er et krystallmineral som ofte er benyttet til smykker. Den fremhever det sosiale, medmenneskelige i den som bærer stenen. Ypperlig dersom du skal være vertinne for et selskap. 

Unakitt

Flest funn i USA, men også i Sør-Afrika, Brasil,Kina og Australia.

Unakitt kalles for "The worry stone" - da dens energi skal kunne berolige den som bekymrer seg. Stenen fjerner blokkeringer fra hjerte-chakraet, og hjelper på humøret når du føler deg nedstemt eller bekymret. 

Please reload